Francúzske zemiaky - recept
13:43Zemiaky po francúzsky
Nákupný zoznam:
-
10 ks väčších zemiakov
-
8ks vajíčko
-
3ks špekáčky
-
2ks 250g kyslá smotana
-
100g syr gouda - ak máte radi syr môže ho byť viac
-
soľ
-
čierne korenie
-
vegeta
1:
Zemiaky si uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a
pretlačíme cez pretláčatko
2: nakrájame si špekáčiky na kolieska a na panvici si ich mierne opražime.
2: nakrájame si špekáčiky na kolieska a na panvici si ich mierne opražime.
3:
3 ks vajíčok si uvaríme natvrdo a pretlačíme cez pretláčatko,
alebo nakrájame na kolieska
4: zvyšných 5ks vajíčok si rozbijeme do misky a vymiešame ich s kyslou smotanou do ktorej si pridáme 1čajovej lyžičky vegety a 1/2 čajovej lyžičky soli
6: Ukladáme na ne kolieska špekáčok a vajíčka, prelejeme to vyšľahanou zmesou kyslej smotany a vajíčok a opakujeme s vrstvou zemiakov. Mne takto vyšli 2 vrstvy zemiakov plus zemiaky na zakrytie druhej vrstvy. Vrchnú vrstvu zemiakov si zalejeme vyšlahaným vajíčkom s kyslou smotanou trošku osolíme okoreníme a posypeme nastrúhaným syrom.
7: Misu zakryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 200° C a zapekáme cca 30 až 45 minút.
8: Keď vyzerajú takto sú hotové a môžu ísť na tanier. Najlepšie sa vyberajú, keď ich necháme trošku vychladnúť. Horúce sa trošku rozpadajú.
Ale keď je hlad veľký :D
DOBRÚ
CHUŤ!
0 komentárov