Francúzske zemiaky - recept

13:43


Zemiaky po francúzsky 

 Nákupný zoznam:

  • 10 ks väčších zemiakov
  • 8ks vajíčko
  • 3ks špekáčky
  • 2ks 250g kyslá smotana
  • 100g syr gouda - ak máte radi syr môže ho byť viac
  • soľ 
  • čierne korenie
  • vegeta 
1:  Zemiaky si uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez pretláčatko
2: nakrájame si špekáčiky na kolieska a na panvici si ich mierne opražime.
3:  3 ks vajíčok si uvaríme natvrdo a pretlačíme cez pretláčatko, alebo nakrájame na kolieska




4: zvyšných 5ks vajíčok si rozbijeme do misky a vymiešame ich s kyslou smotanou do ktorej si pridáme 1čajovej lyžičky vegety a 1/2  čajovej lyžičky soli





5: Následne už začíname ukladať do misky z jenského skla, alebo na hlboký pekáč poprípade aj do tortovej formy :D . Najskôr si na dno dáme zemiaky stačí tenšia vrstva, aby nám pokryla dno. Túto vrstvu zemiakov si posolíme okoreníme môžeme dať aj trošku vegety.

6: Ukladáme na ne kolieska špekáčok a vajíčka, prelejeme to vyšľahanou zmesou kyslej smotany a vajíčok a opakujeme s vrstvou zemiakov. Mne takto vyšli 2 vrstvy zemiakov plus zemiaky na zakrytie druhej vrstvy. Vrchnú vrstvu zemiakov si zalejeme vyšlahaným vajíčkom s kyslou smotanou trošku osolíme okoreníme a posypeme nastrúhaným syrom.

7: Misu zakryjeme a dáme do rúry vyhriatej na  200° C  a zapekáme cca 30 až 45 minút.
 

8: Keď vyzerajú takto sú hotové a môžu ísť na tanier. Najlepšie sa vyberajú, keď ich necháme trošku vychladnúť. Horúce sa trošku rozpadajú.

Ale keď je hlad veľký  :D
DOBRÚ CHUŤ!


You Might Also Like

0 komentárov

About Me

Like us on Facebook

Flickr Images