Šťavnatý čoko-koláč

16:08







NÁKUPNÝ ZOZNAM

  • 300 g maslo
  • 8 PL kakaa
  • 350 g kryštálového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 2 ks vajíčka
  • 150 ml kyslej smotany
  • 100 ml mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml vody




POSTUP A ROZDELENIE SUROVÍN

Korpus:

1 krok : 200g maslo, 4PL kakao, 200ml vody dáme do hrnčeka, zmiešame a zohrievaním získavame kompaktnú hmotu, keď máme zmes spojenú, dáme ju chladiť. Vyzerá to asi takto:

2 krok : 350g kryštálového cukru, 250g polohrubej múky, 1KL sódy bikarbóny a štipku soli spolu premiešame v nádobe.

3 krok : 2ks vajíčka a 150ml kyslej smotany spolu vymiešame

4 krok : do vajíčok so smotanou pomaly primiešavame sypké suroviny, ak sa nám to ťažšie mieša pridávame si postupne aj vychladenú kakaovú zmes. Spolu to všetko poriadne premiešame.

5 krok : Vymastíme si tortovú formu s priemerom cca 26cm a pomúčime, polohrubou múkou. Ja som na spodnú časť formy použila papier na pečenie a boky vymastila a pomúčila.

6 krok: Hotové cesto na korpus vylejeme do formy a dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečieme cca 45 minút, treba si sledovať. Ja som kontrolovala po 30 minútach špajdlou cesto sa lepilo tak som nechala ešte 15 minút. 

Poleva: 

7 krok: Pokiaľ sa nám korpus pečie pripravíme si polevu zo zvyšných surovín :
200g práškového cukru, 100g masla, 100ml mlieka a 4PL kakaa tieto suroviny si opäť dáme do hrnčeka a do rozpustenia a spojenia do čokoládovej polevy rohrievame chvíľku varíme. Necháme vychladnúť.

8 krok : Po upečení korpus necháme vychladnúť. Do vychladeného korpusu si vidličkou urobíme dierky a nalejeme naň pripravenú vychladenú polevu. Ak sa nám pri okrajoch formy nechce vsiaknuť, stačí vidličkou trošku popichať.

A máme hotovo, koláčik môžeme nechať odležať stačí aj pol hodinka . Veľmi dobre chutí so zmrzlinou a ovocím.  

                                                                          Dobrú chuť



You Might Also Like

0 komentárov

About Me

Like us on Facebook

Flickr Images