Výlet na zrúcaninu hradu Beckov

14:48

Výlet na Beckov bol neplánovaný, ani sme nečakali, že sa vyberieme práve tam.  Ráno bola búrka a pršalo, jednoducho počasie nenasvedčovalo peknému výletu.
Cca o 12 hodine sme však vyrazili z domu, cesta autom nám trvala hodinu, ale samozrejme je to individuálne podľa vzdialenosti.... 





Niečo po 13 hodine sme už z cesty videli úžasnú pamiatku týčiacu sa na skale.
Pohľad bol pre mňa veľmi ohromujúci, ako sme z obce sledovali tú neskutočnú krásu. I keď to je zrúcanina hradu, vo mne zanechala väčší zážitok, ako hrady, ktoré sú zachovalé ako celok.  

Parkovanie nieje riešené najšťastnejšie autom sme stáli pri parku, pretože odstavené autá lemovali cestu až na malé "námestíčko". No našli sme si voľné miesto, čo je dôležité.  

Krátkou  chôdzou sme sa pomaly dostali až k hradu. Zaplatili sme vstupné a už sme sa mohli kochať krásnym výhľadom a pohľadom na očarujúci zrúcaninu hradu Beckov.

Na nádvorí sa ohlásila sprievodkyňa a začala sa tak prehliadka s informáciami a zaujímavosťami z bohatej minulosti hradu Beckov.

Bol to ozajstný zážitok, ak neviete kam sa vybrať vrelo doporučujem toto krásne miesto na našom Slovensku.  

Zrúcanina, ktorá má svoje obrovské čaro a je veľká škoda, že je to už zrúcanina, pretože v čase svojej najväčšej slávy to bol jednoznačne nádherný a skvostný hrad.

You Might Also Like

0 komentárov

About Me

Like us on Facebook

Flickr Images